Cronica Carpath Enduro 2017

IMG_2540Predealul a fost si in acest an gazda la inaltime a Carpath Enduro, organizat de Moto-Clubul Zen World Extreme în parteneriat cu The Office Lounge. Concurenții au punctat în același timp în Campionatul Național Individual de Hard Enduro – Etapa 2  dar și în Extreme Enduro European Cup – Etapa 3.

Fotografii de la această etapă pot fi văzute aici, aici și aici.

Traseul Prologului a fost amenajat în imediata apropiere a The Office Lounge, zona Cioplea din Predeal. Organizatorii au încercat să îl gândească astfel încât să aducă maxim de spectacol pentru public dar și de testare a calităților piloților din concurs. Din păcate, ziua de vineri, în ciuda tuturor prognozelor, a fost una ploioasă și astfel obstacolele au devenit cu mult mai greu de străbătut de către piloți. La clasa PRO Prologul a fost dominat de sportivi din Cehia: Balas Jan și David Cyprian fiind primii doi, urmați de David Leon din Spania. Clasa Expert a fost câștigată de Smărăndescu Radu, la Hobby s-a impus Căciulă Marian, iar la Fete: Andreea Goga.

IMG_2552Prima zi de concurs a fost marcată la rândul ei de ploile de vineri, traseul gândit de organizatorii devenind astfel unul hard în adevăratul sens al cuvântului. Nu a existat nici o clasă la care să nu existe penalizări datorită unor piloți care au ratat unele puncte de control și au fost înregistrate chiar și destule abandonuri. Primul care a terminat traseul a fost un român, dar nu unul de la Clasa PRO cum ne așteptam ci de la Expert: Costin Viorel Radu, acesta sosind cu aproape patruzeci de minute înaintea coechipeierului de clasă: Mistor Alex Dacian. Pe trei a terminat Daniel Oțil, acesta dovedind cu prisosință, dacă mai era nevoie, că este nu doar o vedetă TV ci și un sportiv complet. Spre bucuria tuturor și la Clasa Pro primul sosit a fost tot un român: Jozsa Norbert Levente, urmat la treizeci de minute de Szakacs Robert. La Clasa Hobby primul sosit a fost Angheluș Ionuț iar la veterani cehul Cyprian Zdenek.

IMG_3647Ultima zi de concurs a avut un traseu puțin mai scurt, dar și mai lejer, cu atât mai mult cu cât acesta era acum după 30 de ore fără ploaie. Primul pilot care a terminat Carpath Enduro 2017 a înregistrat un timp total 6 ore și 23 de secunde și a fost același Costin Viorel Radu de la Clasa Expert. Podiumul acestei clase a fost în totalitate românesc, cu Mistor Alex Dacian pe doi și Pătrău Raul pe trei. La PRO, Jozsa Norbert Levente a confirmat încă o dată, câștigând ziua și marele trofeu, urmat de Szakacs Robert și David Cyprian din Cehia. De menționat aici că lupta pentru locul doi a fost deosebit de strânsă, Robert reușind să se impună cu doar 22 de secunde dintr-un total de peste nouă ore.

Clasa Hobby a fost câștigată de Angheluș Ionuț, urmat de austriacul Spendier Manfred și de Sărăndan Cristian. La Veterani s-a impus cehul Zdenek Cyprian urmat la o oră de Stroișteanu Vartolomei și de slovacul Kavsky Rudolf. La fete s-a impus o altă sportivă din Cehia: Polivkova Michaela, urmată de Andreea Goga și de sportiva islandeză Heimisdottir Theodora.

0003Clasamentul final integral al Carpath Enduro 2017 poate fi consultat aici.

De menționat aici, prezența la startul competiției a sportivului Namki Lee, care a terminat pe locul 5 la Clasa Hobby. Acesta a călătorit pentru a participa la această competiție din Coreea de Sud până în România cu mașina și în final a reușit să facă o cursă foarte bună.

La finalul acestei etape cu adevărat de Hard Enduro, Federația Română de Motociclism felicită sportivii și organizatorii pentru aceste frumoase zile în care au reușit să facă o frumoasă pledoarie pentru frumusețea acestui sport.