Motocross CUP la Ciolpani

 

Actiunea revine in 2014 pe circuitul de motocross de la Ciolpani, odata cu prima etapa din acest an a Motocross Cup. Sambata, 26 aprilie, la ora 10:15, incep antrenamentele libere si apoi cele cronometrate pentru cele 7 clase ale competitiei, la care sunt asteptati  intre saizeci si optzeci de sportivi de toate varstele si  nivelurile de experienta. Apoi, la ora 14:35, grila va cadea pentru prima mansa a competitiei, antrenamente de peste iarna ale sportivilor, forma lor fizica si mentala, dar si felul in care au stiut sa isi pregateasca motocicletele, urmand a decide cine va bea din sampania invingatorului.

Precipitatiile cazute pana la aceasta ora nu au afectat activitatea organizatorilor, trambulinele si virajele pe care se vor intrece motocrosistii fiind pregatite cu un mare grad de finete de catre Adrian Raduta, in cursul acestei saptamani. Pentru sambata prognoza este buna, asa ca spectatorii se pot astepta la dueluri spectaculoase pe tehnicul circuit de la Ciolpani.

Daca in 2012, Ciprian Staicu (Top Cross TCS), castiga clasa rezervata Amatorilor, ambitia si constanta cu care a alergat pe tot parcursul sezonului trecut l-a adus in postura de castigator al celei mai puternice clase, MX1. Acum el va trebui sa tina piept galonatilor Adrian Raduta (Top Cross TCS) si Mihai Stoichescu (Moto Extrem Lugoj).  Campionul lugojean nu va veni singur la Ciolpani, ci impreuna cu elevul sau, tanarul Vlad Rosu, un potential candidat la podiumul Amatorilor. Foarte spectaculoase se anunta si restul curselor, la MX2, elevii lui Adrian Raduta, fratii Corbea, Arthur Tataru si Alex Rosu isi vor testa abilitatile in fata experimentatilor Ionut Cojanu (Vectra Zarnesti) sau Manfred Spendier (Top Cross TCS), iar la clase precum MX50, MX65 si MX85, toata lumea este curioasa sa vada cum au evoluat rideri precum George Manta, Cristian Marinescu respectiv Blaga Botond, castigatorii de anul trecut. In grila de start de la Ciolpani sunt asteptate si nazdravenele de la Vectra Zarnesti, Aida Cojanu, Iasmina Stan si Stefania Bancila,  legitimate la Vectra Zarnesti, trei fete care nu se sfiesc sa ia de “coarne” motocicletele de cross si sa concureze cot la cot cu baietii.